PredatoryDumping' nedir?



Yırtıcı damping, yabancı bir şirketin iç rekabeti dışlamak için ürünlerini piyasa değerinin altında fiyatlandırdığı bir rekabet karşıtı davranış türüdür. Bu, şirketin belirli bir ürün veya sektörde hedef pazarda Ne Zaman Emekli Olurumtekeli olduğu koşullara yol açabilir . Uygulamaya ayrıca “ yıkıcı fiyatlandırma ” denir .

Sıradaki
Yırtıcı Fiyatlandırma
Anti-Dumping Görev
Yırtıcı Borçlanma
'PredatoryDumping' AŞAĞI AŞAĞI
Uluslararası ticarette "damping", başka bir pazarda, kendi iç pazarında satacağı fiyatın altında mal satan bir şirket anlamına gelir. Yırtıcı damping, hedeflenen pazarda iç ve diğer rakipleri dışarı çıkarmak olan nihayetinde bu pazarda bir tekel oluşturmayı amaçlayan spesifik bir versiyonudur.

Bu senaryoda, yabancı şirketlerin yanı sıra yerli şirketler (ve piyasada faaliyet gösteren diğer ihracatçılar) zarardan satış yapacaklardır. Yırtıcı damping çalışması için yabancı şirketin, rakiplerini işini sürdürebilmesine kadar bu zararı karşılayabilmesi gerekir - bu, bu ülkeye daha yüksek Ne Zaman Emekli Olurumsatışların sübvanse edilmesi veya şirketin diğer kaynaklarının kullanılmasıyla yapılabilir. Bir savaş sandığı gibi . Yerli üreticiler işten çıkarıldıklarında (ve düşük fiyat üzerinden piyasadan ihraç edilen diğer ihracatçılar), yabancı şirket bir tekel sahibi olur ve daha sonra uygun gördüğü şekilde fiyatları tekrar yükseltebilirdi.

Yırtıcı Dökümün Önlenmesi
Uygulamada, küresel ekonominin birbiriyle sıkı sıkıya bağlı olması ve ticaretin liberalleşmesiyle açık olmasıyla birlikte , artan rekabet küresel olarak böyle bir sonucu ortaya çıkarıyor. Dahası, bu tür yıkıcı damping / fiyatlandırma, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kuralları uyarınca , hedeflenen pazardaki üreticilere zarar verirse yasa dışıdır ve ülkeler yerel üreticilere zarar verildiğinde DTÖ kurallarına göre anti-damping tedbirleri uygulayabilirler.

Avrupa Birliği (AB) bir damping başa belirli bir çerçeve ve (ABD, Hindistan ve Çin dahil) birçok ülkeyi anti damping önlemler vardır. Tabii ki sadece zarar görebilecek yerli üreticiler değil, yapay olarak düşük ihracat fiyatları ile rekabet edemeyen diğer ihracatçılar da. Ancak, ikincisi anti-Ne Zaman Emekli Olurumkuralları altında bir çare yoktur.

Yırtıcı damping adil bir ticaret uygulaması olmadığı için anti-damping önlemleri korumacılık olarak kabul edilmez. DTÖ kuralları, ülkelerin aldıkları her türlü anti-damping önlemlerinin haklı gösterilmesinin ve korumacılık için bir kisvesi olarak kullanılmamasının sağlanması için tasarlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIMI