Ticaret Etkisi' nedir?



Ticaret etkisi, tahvil portföyü ile seçilen bir kıyaslama arasındaki getiri arasındaki farkı inceleyen performans ölçütüdür. Bu fark, portföy kompozisyonundaki kısa vadeli değişikliklerin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Ticaret etkisi, alım satım faaliyetlerinin bir portföyün geri dönüşündenNe Zaman Emekli Olurumfaydalanıp sağlanmadığını veya engellendiğini ortaya çıkarmaktadır.

Sıradaki
Bond ETF
Oran Seviyesi Riski
Benchmark Bond
Tahvil Verim
'Ticaret Etkisi' AŞAĞI AŞAĞI
Ticaret etkisi, yatırımcıların bir portföy yöneticisinin performansını ölçmek için bir yol olarak hizmet eder. Yönetici (veya yatırımcının) portföyde ayarlamalar yaparak değer katıp katmadığına dair basit bir soruyu yanıtlar. Dow Jones Kurumsal Tahvil Endeksi gibi kriterlerin aktif olarak yönetilen tahvil portföyünden daha iyi performans göstermesi durumunda, yönetici yatırımcının Ne Zaman Emekli Olurumdeğerini düşürmüştür. Tahvil portföyü tahvil endeksinden daha fazla kazanıyorsa, portföy kompozisyonundaki değişiklikler yatırımcı değerini artırmış ve iyi bir yönetim stratejisi olduğunu göstermiştir.

Sayısız ve karmaşık faktörler tahvil portföyü getirilerini etkileyebilir. Tahvil portföyü performans ölçümlerinden yoksun olmanın bir nedeni, 1970'li yıllardan önce tahvil portföy yöneticilerinin alım-satım stratejilerini takip etmeleriydi, bu yüzden performansları muhtemelen çok farklı değildi. Bu dönemde faiz oranları nispeten istikrarlıydı, bu nedenle tahvil portföylerinin aktif yönetiminden çok az kazanç elde edilebilirdi. Bono piyasasında çevre, 1970'lerin sonlarında ve özellikle 1980'lerde faiz oranlarının önemli ölçüde arttığı ve daha oynak hale geldiği bir dönemde önemli ölçüde değişmiştir.

Bu, ticari tahviller için bir teşvik yarattı ve daha aktif yönetim yönündeki bu eğilim, tahvil portföy yöneticileri tarafından daha da dağınık bir performansa yol açtı. Performanstaki bu dağılım, yatırımcıların tahvil portföy yöneticilerinin performansını değerlendirmelerine yardımcı olacak teknikler için bir talep yarattı.

Ölçme Ticaret Etkisi
Hisse senedi portföyü performansının değerlendirilmesine yönelik teknikler yaklaşık 40 yıldan beri mevcut olmasına rağmen, tahvil piyasası performansını incelemek için benzer teknikler, bono piyasası faiz oranlarında ve volatilitedeki önemli artış nedeniyle önemli ölçüde değiştiğinde daha yakın zamanda başlatılmıştır. Bu değişim, ticari tahviller için bir teşvik yarattı ve aktif yönetime yönelik bu eğilim, tahvil portföy yöneticileri tarafından daha fazla dağınık performansa yol açtı. Performanstaki bu dağılım, yatırımcıların tahvil portföy yöneticilerinin performansını değerlendirmelerine yardımcı olacak teknikler için bir talep yarattı. Tahviller için değerlendirme modelleri genellikle genel piyasa faktörlerini ve bireysel tahvil seçiminin etkisini göz önünde bulundurur.

Ticaret etkilerini ölçmek için kullanılan bu teknik, kapsamlı bir risk ölçümü olarak süreye bağlı olarak getiriyi bozar. Ancak, Ne Zaman Emekli Olurumvarsayılan risk riskini dikkate almaz. Spesifik olarak, teknik, 8 yıllık bir Aaa bağı ve aynı süre ile bir Baa bağı arasında ayrım yapmamaktadır. Bu performansı açıkça etkileyebilir. Örneğin, Baa tahvillerine yatırım yapan bir portföy yöneticisi, tahvillerin ortalama kaliteden daha düşük kaliteye sahip olması nedeniyle çok olumlu bir analiz etkisi yaşayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIMI