Bir Metrosexual nedir?




1970'lerde ve 1980'lerde glamrocker David Bowie ya da Duran Duran'ın NickRhodes'i gibi çalışan bir grup müzisyen , sahneyeandrojen bir bakış elde etmek için ağır makyaj ve saç şekillendirme ürünleri uygulayan saatlerce sık sık seyirler geçirdi. Bir kadınsı ya da eşcinsel yaşam Ne Zaman Emekli Olurumbelirli yönlerini etkileyen heteroseksüel erkeklerin bu uygulaması sonunda metroseksüelmonikerinikazanmıştır . Bir metroseksüel, özellikle kişisel bakım ve görünüm söz konusu olduğunda, dişi tarafı ile temas halinde olan düz bir adam olduğu söylenir .

Eşcinsel bir İngiliz gazeteci, ilk olarak “metroseksüel” terimini ilk defa basmakla yükümlüdür, ancak diğerleri 1980'lerden beri kullanım iddia etmiştir. İlk olarak, bir metroseksüel, eşcinsel davranışları belirli bir şekilde etkileyen heteroseksüel bir adam olarak düşünülmüştür, ancak daha sonra, terim, cilt bakım ürünleri, kolonyalar, erkek kozmetik ürünleri ve modaya yönelik kıyafetlere ağırlıklı olarak yatırım yapan herhangi bir düz erkeği tarif etmiştir. Modern bir metroseksüel, hiç eşcinsel bir tavır sergilemez ve aslında aşırı derecede erkeksi kabul edilir.

ilan
Rutin olarak metrosexual olarak nitelendirilen bir dizi eğlence ve sporcu var. İngiliz futbol yıldızı David Beckham, bugün en büyük metroseksüel rol modellerinden biri olarak kabul ediliyor. Beckham'ın cinsellik sık sık şüphe uyandırmakla birlikte, kişisel görünümüne, sıklıkla profesyonel yüz bakımı uzmanları ve moda stilistlerinin hizmetlerinden yararlanma konusunda çok fazla zaman harcadığı söylenir. Brad Pitt, RyanSeacrest ve George Clooney gibi diğer yüksek profilli ünlüler de, bazılarının bu itibara sahip olmamasına rağmen, yıllar boyunca metroseksüel yaşam tarzıyla ilişkilendirilmiştir.

Bununla birlikte, metroseksüel bir yaşam tarzı oldukça abartılı olmak zorunda değildir. Birtakım heteroseksüel erkekler artık ciltlerinin ve saçlarının bakımı ve bakımında daha fazla yer almaktadır. Ortalama bir adam şimdi yüz bakımları için yerel bir salonu ziyaret edebilir veya erkeksi'den daha az etiketli olma korkusu olmadan gelişmiş saç şekillendirme ürünlerini kullanabilir. MetrosexualNe Zaman Emekli Olurumdoğru pazarlanan makyaj ve hatta tırnak cilaları da bulunmaktadır.

Bununla birlikte, metroseksüel harekete karşı kültürel bir tepki olmuştur. İç alfa erkeğini kucaklayan ve kişisel görünümlerine çok az dikkat eden erkekler , şimdiretrosexüel olarak tanımlanmaktadır . Vince Vaughn ve WillFerrell gibi aktörler , retrooksüel olarak Ne Zaman Emekli Olurumgibi , rolleri arasında tıraşsız kaldıkları ve çok erkeksi yaşam tarzlarını örnekledikleri bilindiği için.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIMI