Doğu Karayip Devletleri Örgütü (OECS)' nedir?



Doğu Karayip Devletleri Teşkilatı (OECS), Doğu Karayipler'de üye devletler arasında ekonomik ve ticari politikaların birleştirilmesini destekleyen on adadan oluşan bir ekonomik birliktir. Bağımsız ve bağımsız olmayan Doğu Karayip devletleri arasında ekonomik entegrasyon ve uyumun yanı sıra söz konusu devletlerin vatandaşlarının yasal ve insan haklarını korumak ve bağımsız veNe Zaman Emekli Olurumbağımsız olmayan Doğu Karayip devletlerinin iyi yönetişimini teşvik etmek için ayrılmıştır. Alt bölgedeki devletleri etkileyen doğal bir felaket durumunda OECS, Doğu Karayiplerinin çeşitli milletleri ve bağımlılıkları arasında toparlanma sorumluluğunu ve sorumluluğunu dağıtmada bir rol oynar.

Sıradaki
XCD (Doğu Karayip Doları)
Karayip Kalkınma Bankası (CDB)
Karayip Serbest Ticaret Birliği ...
Kapat
'Doğu Karayip Devletleri (OECS)' Örgütlenmesi
Doğu Karayip Devletleri Teşkilatı'na (OECS) katılan ülkelerin ve bağımlılıkların birçoğu, bir resmi para birimi olan Doğu Karayip Doları altında işlemektedir . İngiliz Virgin Adaları Amerika Birleşik Devletleri Doları'nı kullanırken, Fransa'nın bir denizaşırı bölümü olan Martinik Euro'yu kullanmaktadır. Ne Zaman Emekli OlurumCoğrafi olarak, bu adalar Karayip Denizi boyunca, Küçük Antiller olarak bilinen neredeyse sürekli bir takımadalar oluşturur.

OECS Üye Devletleri
Alt bölge gruplaması, kurucu üye devletlerin Basseter Antlaşması'nı yürürlüğe koymasından sonra 1981 yılında kuruldu. Merkezi Saint Lucia'daki Merkez Sekreterliği ile OECS üyeleri arasında tam ekonomik entegrasyonu teşvik etmekte ve bu nedenle alt bölgedeki ticaret engellerini kaldırmak için bir takım politikalar uygulamaktadır. Örneğin, 2014 yılında OECS, tüm üye devletlerin vatandaşları için, yani Antigua ve Barbuda için serbest bir hareket rejimi uyguladı; Dominika; Grenada; Montserrat; Saint Kitts ve Nevis; Saint Lucia; ve Saint Vincent ve Grenadinler.

Üç ortak üyesi Anguilla, İngiliz Virgin Adaları ve Martinique'dir; Sadece gözlemci statüsüne sahip oldukları için serbest dolaşım rejiminden yararlanamazlar. Aguilla ve İngiliz Virgin Adaları, İngiliz denizaşırı bölgeleridir; Martinik, Fransa'nın bir bölgesi ve denizaşırı departmanı olarak Fransız Cumhuriyeti'nin bir parçasıdır. Martinique, OECS'ye katılmayan ilk İngiliz olmayan ve eskiden İngiliz-Doğu Karayipler bağımlısıydı. OECS'nin on üyesinden sekizi, kendilerini Kraliçe II. Elizabeth ile birlikte İngiliz Milletler Topluluğu'nun bir parçası olarak görmektedir; Dominika ülkesi bir cumhuriyettir ve Martinik Fransa'nın bir parçasıdır. Ne Zaman Emekli Olurumİngilizce, resmi dilin Fransızca olduğu Martinik dışındaki tüm üye ülkelerin resmi dilidir.

Para politikalarının Doğu Karayip Merkez Bankası tarafından denetlenmesine ve para birimlerine sahip olmasına ek olarak, OECS üyeleri Doğu Karayip Yüksek Mahkemesi ve Doğu Karayip Sivil Havacılık Otoritesini paylaşmaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIMI