Koşulluluk' TANIMI



Şartlılık, kredinin sağlanması, borçların ödenmesi veya yardımın alıcıya sağlayıcısına iliştirilen koşulları ifade eder . Alıcı genellikle egemen bir hükümettir. Kredi koşullarına bağlılık, genellikle yeniden yapılanma için Ne Zaman Emekli Olurumkredilerle veya bir ülkenin pozitif ekonomik ivmeyi kazanmasına yardımcı olmakla ilişkilidir. Borç yardım veya yardımında benzer hedefler olacaktır.

Sıradaki
Ekonomik Koşullar
Durum Emsal
Dış Yardım
'Koşulluluk' AŞAĞI AŞAĞI
Bu tür fonların alıcısı genellikle egemen bir ülke olsa da, borç verenin türü (veya yardım sağlayıcısı) farklı olabilir. Başka bir ülkeden iki taraflı bir kredi olabilir, bir grup ülkeden (örneğin, Paris Club kreditörler grubu) olabilir veya Uluslararası Para Fonu (IMF) veya Dünya Bankası gibi uluslararası bir kuruluştan olabilir.(DB). Şartlılığın ardındaki temel motivasyon, alıcı ülkenin kredi, borç indirimi veya yardımı gerektiren bir tür ekonomik sıkıntıya sahip olmasıdır. Mevcut durumun devam etmesini veya bozulmasını ve potansiyel olarak daha fazla finansman gerektirmesini önlemek için, ülkedeki altta yatan durumu iyileştirmek için tasarlanan koşullar eklenir, böylece fonlar etkin bir şekilde kullanılır ve böylece ülke kendi kendini harekete geçirir. sürdürülebilir ekonomik yol.

IMF, özellikle, bir ülke ondan borç aldığında, “hükümetin, uluslararası toplumdan mali yardım aramasına neden olan sorunları aşmak için ekonomik politikalarını ayarlamayı kabul ettiğini” belirtiyor.

Koşulların Türleri
Koşullar geniş kapsamlı olabilir ve hem Ne Zaman Emekli Olurumsorunları (örneğin, mali açıkların azaltılması veya enflasyon gibi diğer ekonomik göstergelerin hedefleri ), yolsuzluğun azaltılması (ekonomik verimliliğin artırılması için önemli bir faktördür, ancak kolayca ölçülebilir değildir) gibi daha geniş sorunlara karşı koyabilir ) ve hatta insan hakları veya politik olarak güdülen diğer koşullar. Verici kuruluş ayrıca, fonların, alıcının takdirine bırakılmak yerine, belirli bir projeye veya hedeflenen sonuçlara tahsis edilmesini de talep edebilir.

Şartlılık, yalnızca ekonomik faktörlere dayanan olsa bile, tartışmalı olabilir. Örneğin, 2000'li yılların sonlarında borç krizi ülkelerine finansman genellikle mali kemer sıkma koşullarına bağlıydı; Bunlar bir borç sürdürülebilirlik perspektifinden gerekli olsa da, etkilenen ekonomilerin kendilerini krizle ilgili resesyonlardan artabilecek kapasitelerini de zayıflatmışlardır .

Genellikle, kredilerin ya da yardımların ödemeleri taksit halinde yapılır, daha sonraki taksitlerle, ülkenin finansmana bağlı Ne Zaman Emekli Olurumsağlayarak kaydettiği ilerlemeye bağlı olarak sağlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIMI