Interdealer Market' nedir?



Bir interdealerpazarı , genellikle sadece bankalar ve finans kurumları tarafından erişilebilir bir ticaret pazarıdır. Bu bir olduğunu reçetesiz (OTC) piyasasında bir fiziksel konumu ile sınırlı değildir, ne de merkezi bir değişim veya piyasa yapıcı var. Ne Zaman Emekli OlurumDaha ziyade, bankaların ve finans kurumlarının temsilcilerinin ticaret terminalleri aracılığıyla işlem gerçekleştirdiği bir bayi ağından oluşan küresel bir pazardır.

Döviz interdealer pazarı, daha iyi bilinen piyasalardan biridir ve büyük işlem boyutları ve sıkı teklif / satış spreadleri ile karakterizedir. İnterdealer pazarındaki döviz işlemleri spekülatif olabilir (tek bir döviz hareketinden kazanç elde etme amacıyla başlatılmış) veya müşteri odaklı (örneğin, bir kurumun ihracatçıları ve ithalatçıları gibi kurumsal müşterileri tarafından).

Interdealer Piyasaları Nasıl Çalışır?
Tipik olarak iyi organize edilmiş olsalar da, pazarlar arası pazarlar genellikle döviz piyasasına göre daha az resmi olurlar, çünkü bayiler arasındaki ticaret ilişkileri ağları etrafında yoğunlaşırlar. Bu bayiler, sattıkları menkul kıymetler için fiyat teklifinde bulunarak veya teklif vererek ve diğer bayiler tarafından sunulan menkul kıymetlere teklif vererek piyasayı hazırlarlar. Diğer bayilere sundukları fiyatlar müşterilere teklif ettikleri fiyatlardan farklı olabilir ve farklı müşterilere farklı fiyatlar koyabilirler. Ne Zaman Emekli Olurumİnterdealer pazarlarının müşterileri banka ve finans kurumları, şirketler, hedgefonları , kurumsal yatırımcılar ve OTC türevleri, Hazine bonoları veya diğer toptan piyasa menkul kıymetleri ile ilgilenen varlık yöneticileri olma eğilimindedir .

Bir satıcılar arası pazarda ticaret yapmak için, bir satıcı fiyat teklifleri istemek, teklifler yapmak ve yürütme fiyatlarını çıkarmak için telefon, e-posta, anlık mesajlaşma veya e-bülten panoları kullanır. Bayiler telefon veya e-posta yoluyla pazarlık ettiğinde, ikili ticaret olarak bilinir , çünkü yalnızca iki piyasa katılımcısı teklifleri veya yürütme fiyatını dikkate alır. Bazı interdealer pazarları, anlaşma yapıldıktan sonra icra fiyatlarını ve ticari ebatları yayınlayabilirken, diğer piyasa katılımcıları bu bilgilere hiç erişemeyebilir, ve hatta, bu oranlar, değişim karşılığında olduğu gibi, herkes için eşit olarak mevcut değildir. pazarlar.

Interdealer Piyasalarında Likidite
Interdealer pazarları, döviz piyasalarından çok daha likit olmaya eğilimlidir, çünkü OTC menkul kıymet satıcıları, herhangi bir zamanda ve uyarı vermeden piyasa yapıcı faaliyetlerden geri çekilebilirler. Bu olduğunda, piyasadaki herhangi bir likidite hızlı bir şekilde kuruyabilir ve diğer piyasa katılımcıları işlem yapamaz. Döviz piyasalarından farklı olarak, interdealer piyasa işlemleri açıkta yapılmamaktadır; Emirleri satın al / sat ve icra fiyatları açık ya da görünür hale getirilmedi.Ne Zaman Emekli OlurumDöviz piyasalarında olduğu gibi özel pazarlamacılar olarak adlandırılan interdealer pazarında belirli katılımcılar yoktur. Bu nedenle, interdealer pazarları, döviz piyasalarından çok daha az şeffaflıkla faaliyet göstererek, müşterilere menkul kıymet alım satımında daha fazla anonimliğe yol açmaktadır. Ayrıca daha az yönetmelik altında çalışırlar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIMI