'Endüstri' nedir



Bir endüstri, ana iş faaliyetlerine dayalı bir grup şirkettir . Modern ekonomilerde, genellikle sektör olarak adlandırılan daha büyük kategorilerde gruplandırılmış düzinelerce endüstri sınıflandırması vardır. Ne Zaman Emekli OlurumBireysel şirketler genellikle en büyük gelir kaynaklarına dayalı olarak bir endüstride sınıflandırılır. Örneğin, bir otomobil üreticisi firmanın toplam gelirlerine % 10 katkıda bulunan bir finansman bölümüne sahip olsa da, şirket çoğu sınıflandırma sistemleri tarafından otomobil endüstrisinde sınıflandırılacaktır.

Sıradaki
Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması ...
Sanayi Sınıflaması Kıyaslama ...
Standart Endüstriyel Sınıflandırma ...
Ulusal Sigorta Birliği ...
'Endüstri' AŞAĞIDAKİ BREAKING
Şirketler, üretilen veya satılan birincil ürüne dayalı endüstrilerde gruplandırılmış gibi, farklı etkinliklere katılanlardan işletmeleri izole etmek için kullanılabilecek endüstri grupları oluşturabilir. Yatırımcılar ve ekonomistler , kurumsal kar büyümesine yönelik faktörleri ve sınırlamaları daha iyi anlamak için genellikle endüstriler üzerinde çalışmaktadırlar. Ne Zaman Emekli OlurumAynı sektörde faaliyet gösteren şirketler, bir şirketin o sektördeki göreceli çekiciliğini değerlendirmek için birbirleriyle karşılaştırılabilir.

Sektörler ve Endüstriler
Hem sektörler hem de sanayiler, iş operasyonları gibi gruplaşmak için kullanılan sınıflandırma sistemleri iken, sektörler sektörlerden daha geniştir. Örneğin, tüketim malları Kuzey Amerika Endüstrisi Sınıflandırma Sisteminde bir sektördür ve kauçuk ve plastik ayakkabı endüstrisi ve mağaza endüstrisi hem tüketim malları sektörünün üyeleridir. NikeInc. veTarget Corporation, aynı tüketim malları sektörünün üyeleridir, ancak her biri ürettikleri veya sattıkları ürünlerin özelliklerine göre farklı bir endüstride listelenecektir. NikeInc., kauçuk ve plastik ayakkabı endüstrisinde (NAICS Code 3021) sınıflandırılırken, Target Corporation, mağazalar endüstrisinde (NAICS Code 45211) sınıflandırılmıştır.

Stok Hareketi ve Sektörü
Aynı sektör içindeki stoklar genellikle bir grup olarak yükselmekte ve düşmektedir, çünkü aynı makroekonomik faktörler tüm üyeleri etkilemektedir. Bunlar, belirli bir olaya ya da habere bir yanıtın yanı sıra, yeni düzenlemeler ya da artan hammadde maliyetleri gibi spesifik sektöre özel olarak yönlendirilen değişiklikler gibi, yatırımcıların pazar duyarlılığındaki değişiklikleri içerebilir . Bununla birlikte, sadece belirli bir işletmeyle ilgili olaylar, ilgili stoğun endüstri içindeki diğer sektörlerden ayrı olarak yükselmesine veya düşmesine neden olabilir. Bu, farklılaştırıcı bir ürün sürümü, haberlerde kurumsal bir skandal veya liderlik yapılarında bir değişiklik dahil ancak bunlarla sınırlı olmayan olayların sonucu olabilir.

Kuzey Amerika Endüstri Sınıflandırma Sistemi
Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Ne Zaman Emekli OlurumMeksika tarafından geliştirilen Kuzey Amerika Sanayi Sınıflandırma Sistemi (NAICS), devlet kurumlarının istatistiksel verileri derlerken işletmeleri sınıflandırdığı standarttır. NAICS hiyerarşisinde, benzer üretim süreçlerini kullanan şirketler aynı sektörde sınıflandırılmaktadır. Global Endüstri Sınıflandırma Standardı (GICS) aynı zamanda yaygın olarak başvurulan bir sınıflandırma sistemidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIMI