'SEC Form DEFM14A' nedir?



SEC Form DEFM14A, birleşme veya devralma ile ilgili bir konuda hissedar oyu gerekli olduğunda, bir tescil ettirenin adına veya adına dosyalanması gereken Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bir dosyalamadır . SEC Formu DEFM14A, güvenlik sahiplerine yaklaşmakta olan Ne Zaman Emekli Olurumgüvenlik görevlisi toplantısında bilgili bir oylama yapmaları veya kendi adlarına oy kullanmaları için bir vekalet verme yetkisi vermeleri için yeterli bilgi sağlamayı amaçlamaktadır.

Güvenlik sahiplerinin toplantı tarihi, saati ve yeri hakkında bilgi içerir; vekilin geri alınabilirliği; muhalif değerlendirme hakkı; istekte bulunan kişiler; Bazı kişilerin harekete geçmesi gereken konularda doğrudan veya dolaylı olarak çıkarları; menkul kıymetlerin değiştirilmesi veya değiştirilmesi; finansal tablolar; oy kullanma prosedürleri; mülk edinme veya elden çıkarma; tüzük, tüzük veya diğer belgelerin değiştirilmesi; ve diğer detaylar.

Sıradaki
SEC Formu PREC14A
SEC Formu DEFM14C
Form 3
'SEC Form DEFM14A' AŞAĞIDAKİ KESME
1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nın 14 (a) Bölümünde de "birleşme veya devralmaya ilişkin kesin vekalet beyanı" olarak bilinen SEC Formu DEFM14A'ya başvurulmalıdır . Hissedarlara kesin bir vekalet beyanı verildiğinde SEC ile bu form doldurulur ve SEC'nin hissedarların haklarının birleşme veya devralma işlemlerinde güvence altına alınmasına yardımcı olunmasına yardımcı olunur. Vekaletname, yıllık veya özel bir toplantıda toplanacak ve oylanacak konularda pay sahiplerinin bilgi ve ayrıntılarını sağlayan bir belgedir. Mevcut iki şirket yeni bir şirket oluşturmak için birleşmeyi kabul ettiğinde birleşme meydana gelir. Bir şirket (satın alan kişi) başka bir şirketin (satın alınan şirketin) tüm Ne Zaman Emekli Olurumveya neredeyse tamamını üstlenmeyi kabul ettiği zaman bir satın alma gerçekleşir. Her bir DEFM14A formu, SEC'ler aracılığıyla herkese açıktır.Elektronik Veri Toplama, Analiz ve Geri Alma (EDGAR) sistemi.

SEC Formu DEFM14A Örneği
Time Warner Inc., Ocak 2017'de, Time Warner ve AT & T Inc.'in birleşmesini sağlayan birleşme anlaşmasıyla ilgili olarak SEC ile DEFM14A'yı oluşturdu. Formlar, şirketler arasındaki amaçlanan birleşme ve hissedarların birleşme konusunda nasıl oy kullanabilecekleri konusunda ayrıntılı olarak açıklandı. Diğer şeylerin yanı sıra, firmaların finansal verileri, piyasa fiyatı ve temettü bilgileri, birleşme ve birleşme ile ilgili spesifik risk faktörlerinin yanı sıra birleşme sürecinin nasıl gerçekleştirileceğine de atıfta bulunmaktadır. Belgede yer alan detaylar, hissedarların birleşme konusunda bilgilendirilmiş bir karar almasına Ne Zaman Emekli Olurumolmak için hem AT & T hem de Time Warner hakkında güncel bilgiler ve arka plan sağlar. Birleşme daha sonra hissedarlar tarafından onaylandı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIMI